Conf. Univ. Dr. Marin VLADA


Marin-Vlada-CNIV

Marin Vlada s-a născut pe 12 iunie 1953 la Movila Verde, jud. Constanța. A iubit matematică înca de mic, fiind unul dintre rezolvitorii consacrați ai Gazetei Matematice.

A urmat studiile la Universitatea din București fiind prima generație de Matematică și Informatică, promoția ‘78. Din pasiune pentru educație și informatică în anul 2003 a fondat proiectul CNIV/ICVL, pe care l-a coordonat până în anul 2021, când a încetat din viață.

A fost un om corect, vesel, muncitor și pasionat de muncă pe care o făcea.

Interese științifice

  • Computer Graphics & Virtual Reality (software algorithms, object modeling, fractals)
  • Artificial Intelligence (logic programming, knowledge based systems, deductive databases, information and knowledge processing)
  • Web Programming and Web Technologies (HTML, JavaScript, XML, SVG)
  • Educational Technology and Virtual Learning (New technologies for e-Learning, e-Training, e-Skills)

Pentru mai multe detalii, descărcați Marin Vlada.

Prof. Univ. Dr. Eugen NOVEANU


Eugen P. Noveanu s-a născut la data de 12 februarie 1929, Moara Nouă (azi Maramonovca), judeţul Soroca şi a trecut în nefiinţă la data de 3 martie 2018, Bucureşti.

Personalitate marcantă a învăţământului pedagogic românesc, Eugen P. Noveanu şi-a adus o contribuţie marcantă la dezvoltarea diferitelor domenii din ştiinţele educaţiei, precum şi la promovarea experienţelor naţionale la nivel internaţional.

În cariera ştiinţifică a fost profesor universitar la Universitatea din Bucureşti, cercetător la Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, membru în Colegiul de redacţie şi în Colegiul director ale Revistei de Pedagogie.

Pentru mai multe detalii, descărcați In memoriam Eugen Noveanu.